مرسته     |     دپاڼي نقشه     |     ننوتل

نامه رسيده

ارسالی:حمزه جنيدي
ابقاي داکتر رهين در مقام وزارت اطلاعات و فرهنگ خبر خوشي براي کساني نيست که از ناحيه هجوم فرهنگي بيگانه در تشويش اند.
نتايج کار رهين به حيث وزير اطلاعات و فرهنگ در دوره موقت و انتقالي براي جامعه زيان بار بود. در بخش اطلاعات به راديو تلويزيون، آژانس باختر وروزنامه هاي دولتي فرصت داده نشد، تا همگام با سير جامعه مردم را در جريان انکشافات واقعي جامعه قرار دهند.
هنوز اين ارگان ها تحت قوانيني عمل مي کنند که در زمان شاه سابق، داود خان و سپس کمونيست ها بر آن ها حاکم بود. گرچه قانون جديد مطبوعات آزادي هايي را براي رسانه هاي جمعي داده است ، اما به خاطر اعمال نفوذ وزارت اطلاعات و فرهنگ، دفتر باباي ملت و دفتر مطبوعاتي رئيس جمهور رسانه هاي دولتي تا اکنون به شيوه سابق عمل مي کنند.
بزرگ ترين مشکل در اين راه دو زباني شخص وزير اطلاعات و فرهنگ است که در ظاهر از آزادي مطبوعات حرف مي زند، ولي در عمل در کار هاي کوچک رسانه هاي دولتي مداخله مي کند. هرکس مخالف ذوق او چيزي مي گويد، فردايش از حامد کرزي حکم برطرفي او را گرفته و بجايش کسي را مي نشاند که فقط به هر درخواستش بلي بگويد.
اگر در جايي رسانه هاي دولتي مخالف سياست هاي دولت چيزي را پخش کرده اند،( دوران لويه جرگه و مبارزات انتخاباتي) اين کار در نتيجه مداخله ارگان هاي ملل متحد و فيصله هاي عمومي دولت بوده ورنه داکتر رهين حتا در سانسور نمودن نظريات نامزد هاي مقام رياست دولت شخصاً مداخله مي نمود. حساسيت او در مقابل عبدالستار سيرت، يکي از کانديدا ها، کارمندان راديو تلويزيون را به تعجب وا داشته بود.
داکتر رهين در اوايل دولت انتقالي در يک سيمينار بين المللي که در باره نقش رسانه ها به مصرف گزاف در کابل داير گرديده بود ماه مارچ 2003 را تاريخ ختم کنترول دولت به راديو تلويزيون اعلان نموده بود که به اين اساس راديو تلويزيون به حيث يک سازمان عرضه کننده خدمات عامه تبديل مي شد، اما اکنون که سال 2004 به روز هاي آخر خود رسيده، راديو و تلويزيون هنوز به شيوه دوران کمونيست ها اداره مي شود.
در بخش کلتوري کارکردهاي آقاي رهين بيشتر جنجال بر انگيز است. او زير نام آزادي بيان به تعدادي از راديو هاي خارجي اجازه نشرات مستقيم را داد. از طريق اين راديوها و تلويزيون ها بعضي مطالب پخش مي شود که در تناقض با معتقدات ديني مردم بوده و در بسياري از حالات نشرات شان به وحدت ملي افغانستان ضربه مي زند، اما چون اين ارگان ها از حامد کرزي و برگشته گان از غرب که اکثراً "گروه روم" را تشکيل مي دهند، دفاع نموده و بر مجاهدين يک جانبه مي تازند، براي شان زمينه فعاليت داده مي شود.
ورود فلم هاي مبتذل و پخش آن ها از طريق شبکه هاي تلويزيون و سيستم هاي کيبلي زمينه فساد اخلاقي را بيشتر ساخته است.
داکتر رهين همواره مي گويد، اين چينلها جهان حيوانات و پيشرفت هاي علمي را به نمايش مي گذارند، اما چنين پروگرام ها فيصدي کمي از نشرات آن ها را تشکيل مي دهد. نمايش فلم عريان از طريق يک شبکه کيبلي در شب هاي رمضان باعث جار وجنجال شد و کابينه فعاليت هاي آن را ممنوع کرد. رهين با پيشنهاد يک کميسيون متشکل از افراد مورد نظر خودش، فعاليت هاي آن ها را بار ديگر اجازه داد.
ابقاي چنين شخصي که در برابر معتقدات ديني مردم بي تفاوت است در پست حساس وزارت اطلاعات و فرهنگ يک اشتباه بزرگ است.
گفته مي شود که ابقاي وي در اين مقام به کمک شاه سابق صورت گرفته، زيرا رهين به خاطر باقي ماندن در مقام وزارت اطلاعات و فرهنگ به دامن او پناه برده بود. اما ابقاي وي در مقامش براي کشوری که مورد تهاجم فرهنگي همه جانبه بيگانه قرار گرفته خبر خوشي نيست و داکتر رهين با عملکرد هايش باعث بدنامي حامد کرزي نيز خواهد شد.(79)
Answer Machine : + 1 (518) 5577770   --   USA Tel : +1 20 38 202020   --   AFG Tel : + 93 (786) 909000  --   Director Email : khalid_hadi@hotmail.com   --   Editor Email : rahila.jawad@gmail.com
Benawa.com    Copyright ©   2004-2018   All Rights Reserved     Powered by:Benawa Network     Design by: Khalid Hadi Hiadery