مرسته     |     دپاڼي نقشه     |     ننوتل

وزير فرهنگ نشرات کيبلي را آموزنده خواند!!

به قلم: ابهی جويان
ترويج فساد و فحشاء و طرز آموزش آن تحت نام آزادي مطبوعات، آزادي بيان و آزادي هاي فردي و تأمين حقوق بشر به صورت گسترده يي توسط رسانه هاي جمعي پيشنهاد مي گردد.
اخيراً شوراي وزيران که در آن وزير اطلاعات و فرهنگ هم حضور داشت فيصله بعمل آورد تا نشرات تلويزيون هاي کيبلي قطع گردد! البته اين فيصله بنا بر شکايات متعدد مردم و ستره محکمه (دادگاه عالی) صورت گرفت.
گفته مي شود که در نشرات کيبلي چينل هاي به نشر مي رسد که کاملاً مغاير اخلاق بوده و بصورت گسترده فحشاء را در بلوپرنت ها به ديد بيننده گان مي رسانيد.
فيصله شوراي وزيران عکس العمل هاي را در قبال داشت، مردم مسلمان افغانستان از آن استقبال نمود، اما رسانه هاي غربي با سروصدا اين عمل را حرکت طالباني و مغاير دموکراسي خواندند که به گفته آن ها از ذهن متحجر قاضي القضات نشأت کرده است؟!
جالب اينست که "سيد مخدوم رهين" وزير اطلاعات و فرهنگ بعد از شنيدن عکس العمل رسانه هاي غربي مبني بر فيصله شوراي وزيران خودش را در نقش وکيل مدافع ناشران کيبلي قرار داده و خودش را به دربار رسانيده و خواهان تشکيل کميسيون بررسي موضوع ميگردد و جالب تر اينکه رئيس دولت و وزير اطلاعات و فرهنگ آن، خط بطلان بر فيصله قبلي خود کشيد و کميسيونی را تشکيل داد، تا موضوع را بررسي کند و نشرات کيبلي خوب و نشرات کيبلي بد را تميز دهد و به خوب آن اجازه نشرات داده شود.
يک موضوع به خوبي از طرز برخورد مقامات دولتي برمنافع مردم هويدا مي گردد و آن ناآگهي آنها از آنچه که در کشور مي گذرد و طرز برداشت نادرست آن ها از قضايا مي باشد.
عدم استقرار رأي ونظر که از آن ها مشاهده مي گردد در واقعيت امر عدم استقرار ثبات را در دولت و حکومت سبب مي شود.
برمي گرديم به موضوع نشرات کيبلي. به گفته "عبدالحميد مبارز" معين نشراتي وزارت اطلاعات و فرهنگ که ايشان براي 85 چينل تلويزيوني که مغاير اخلاق و فرهنگ ما نبوده اجازه نشر را داده است.
در حاليکه از مراکز مختلف نشرات کيبلي بيش از صدها چينل به نشر مي رسد که تعداد اين چينل ها کاملاً مغايرت دارد با روحيه جامعه اسلامي و افغاني ما که نويسنده خود يکي دو چينل آن را مشاهده نموده است.
گفته معين وزارت اطلاعات و فرهنگ بخوبي مي رساند که مراکز پخش ونشر اين نشرات کيبلي برخلاف عقد قرار داد عمل نموده و نشرات بيشتر و ضد اخلاقي و فرهنگي را به نشر مي رسانند که اين موضوع ناشي از عدم وارسي دولت و مقامات امنيتي از مراکز پخش نشرات کيبلي مي باشد.
آيا واقعاً مردم به چنين نشرات ضرورت دارند؟ آقاي وزير فرهنگ عنوان ميدارد که مردم نياز به تفريح و آموزش دارند و اين کيبل ها تفريح را به ويژه به نسل جوان مهيا مي سازد. در واقعيت اين تفريح سبب ترويج فساد و فحشاء می شود و ما نمي توانيم برآن يک تفريح سالم نام گذاري کنيم.
اگر جناب وزير صاحب از خانقاه ها و تجارت آثار باستاني قدمي فراتر گذاشته و بر نشرات تلويزيون افغانستان توجه کند! معضله تفريح سالم حل مي گردد.
کيفيت نشرات تلويزيون را بالا برده و با ارائه پروگرام هاي سالم و آموزنده و نشر فلم هاي ذوقي و هنري مي تواند تفريح سالم را مهيا سازد.
درحاليکه در دوسال و نيم گذشته جناب وزير جز در تبديلي و برطرفي مامورين بدون دليل در راستاي بالا بردن سطح نشرات تلويزيون و راديو گامي هم نه برداشته است.
بهترين راه جلوگيري از ايلغار فرهنگ بيگانه اين است که راديو تلويزيون وضعيت فلم افغانستان ارتقاء داده شود و اين کار چندان مشکلي نيست و اين در حالي متصور است که اولياي امور فرهنگ بيگانه و غرب را نسبت به فرهنگ خود ترجيح ندهند.(77)
Answer Machine : + 1 (518) 5577770   --   USA Tel : +1 20 38 202020   --   AFG Tel : + 93 (786) 909000  --   Director Email : khalid_hadi@hotmail.com   --   Editor Email : rahila.jawad@gmail.com
Benawa.com    Copyright ©   2004-2018   All Rights Reserved     Powered by:Benawa Network     Design by: Khalid Hadi Hiadery